Kontakt



Telefon:
08 715 95 20

Hemsida:
www.graysbakery.se

Grays Bakery AB


Gott ska det vara
I början på 90-talet drog en fläkt av segfrasiga bagels, stora muffins och friska, fluffiga cheesecakes in över världen. I Sverige hade vi ingen erfarenhet alls av den här sortens bakverk, men de nyfikna och trendkänsliga snappade genast upp vinden. Det vill säga vi på Gray’s Bakery. För vi såg ju genast att det där är kan vi göra riktigt bra, på vårt eget, svenska sätt. Med äkta smör och grädde, och med frukt och bär från svenska skogar och trädgårdar.

Så vi satte igång.

Vi bakade bagels som var precis som bagels ska vara – sega, mjuka och goda att rosta. Vi gjorde sötsyrliga cheesecake toppade med geléer gjorda på svenska skogsbär. Och muffins som var minst lika stora och goda som dem någon av oss någonsin smakat. Och sen sålde vi våra bakverk till caféer, restauranger och hotell, som i sin tur stolt bjöd sina gäster på godsakerna.

Det blev succé. Svenskarna älskade våra bakverk – precis som vi visste att de skulle. Och eftersom vi redan då var fulla av kreativitet och kunskaper om hur man bakar de godaste bakverken fortsatte vi på den inslagna vägen. Att snappa upp trender, att utveckla roliga och spännande recept och att leta upp bra råvaror.

Sortimentet har förstås växt sedan dess, liksom våra lokaler. Men bakar gör vi på samma sätt som alltid, i vårt eget bageri i Saltsjö-Boo i Stockholm. Det betyder att vi finns nära våra kunder, kan lova säkra leveranser och har möjlighet att ge den där extra servicen när den behövs. Vi sätter också stort värde på våra kunders synpunkter och lyssnar uppmärksamt och lyhört.

Om du skulle fråga våra konditorer om vilka som är deras bästa redskap, skulle de förmodligen säga näsan och gommen. De doftar sig till nya ingredienser på flera mils avstånd, och är nästan löjligt petig med smaken och kvaliteten på råvarorna. Och E-nummer ger vi förstås inte mycket för på Gray’s Bakery, så därför kokar vi de flesta av våra sylter och geléer själva. Gott ska det vara. Det är ju hela tanken. Och gott blir det.

Kontakta företaget