Kontakt



Telefon:
0704 258560

Hemsida:
www.alexanderthegreek.se

Alexander The Greek



Vi tillhandahåller grekiska produkter till restauranger, catering & specialbutiker, som vill ha det där lilla extra. Vi samarbetar med våra kunder genom att hjälpa till med recept och serveringsförslag av våra produkter.

Samtidigt ställer vi vi våra kunder så att dom får provsmaka våra produkter, för det är då som man verkligen får klart för sig skillnaden mellan olika oliver och olivoljor.

Vi vill bli er speciella partner då det gäller Grekiska produkter som oliver och olivolja.

Om våra ekologiska odlingar
Våra ekologiska odlingar/lundar är certifierade av organisationen för ekologisk produktion DIO och USDA för produktionen av våra märkesvaror "AUTHENTIKON" Extra jungfruolja. Authentikon är en naturlig produkt som inte innehåller andra ingredienser utom olivolja själv. Våra olivodlingar är fria från användning av kemikalier och konst gödningsmedel

Kalamata
Vi har äkta Kalamata oliver med och utan kärna. med feta ost fyllning och även i storhulhållsförpackning. Speciellt under Alexander the Greek varumärket har vi PDO Kalamata oliver från distriktet Kalamata.

Om Grekland och oliver
Av alla oliv producerande länder så är Grekland känt för kvaliteten på sina oliver och olivolja, det är landets nationalprodukt. När man betänker att det finns 160.000.000 olivträd i Grekland, får det en att undra om det finns något utrymme för människor att leva.

Grekerna äter 22 kilo olivolja per person årligen. Nästa land i linje förbrukar 11 kilo per person årligen. Detta i sig innebär att det är viktigt att ha en hög kvalité i produktionen och den grekiska konsumenten skulle inte acceptera något mindre.

Trots att Grekland är den tredje största producenten av oliver och olivolja, är de bland de största vid framställning av extra jungfruolja. Upp till 80% av produktionen är extra jungfrulig och som vi vet kategoriseras som högsta kvalitet på olivolja. På grund av den höga kvaliteten på oliver och olivolja exporterar grekland stora mängder av sin produktion till andra oliv producentländer.

Kontakta företaget