Jämtlands Bryggeri

Betygen är alltid de högsta möjliga, och förutom de mediala framgångarna har våra öl vunnit guld på Stockholm Beer Festival.

Sammanlagt har vi vunnit 58 guld, 28 silver och 14 brons på de blott åtta år vi varit med och konkurrerat om medaljerna. Då vi tävlar mot 600 andra ölmärken är vi speciellt stolta över vårt lilla bryggeri.

Inget annat bryggeri har någonsin haft sådana framgångar!

Vi är ett av landets minsta bryggerier och har bryggt öl sedan januari 1996. Vi brygger ölen med omsorg för hand i små mängder för att garantera en hög kvalitet. Idag gör vi 11 sällsynt välsmakande ölsorter och de representerar dessutom en bredd av världens stora öltyper.

Bryggeriet har en möjlig årsproduktion på cirka 700 000 liter öl. Kvalitet är ett honnörsord för oss. Råvarorna i våra öl är av mycket hög standard och valda just till de ölsorter som vi brygger.

Den malt vi använder kommmer från Thomas Fawcett & Sons Ltd, Castleford, West Yorkshire England - ett prisbelönat familjägt mälteri med över 200 års erfarenhet av mältning. Mälteriet köper sitt korn efter noggranna analyser och urval. För våra överjästa öl (Ales och Porter) använder vi golvmältat vinterkorn. Malt gjort på vinterkorn ger ölet en rundare och mjukare smak och golvmältningen är en process som leder till högsta kvalitet på maltet.
Humlen som vi använder är också av yppersta kvalitet. Vi köper humlen från England, Tyskland och USA.

Alla våra öl är så kallade färsköl, det vill säga opastöriserade.

Hör gärna av dig på telefon 063 - 57 59 80 om du är intresserad av att ta in våra produkter i ditt sortiment!

Kontakta företaget