Krönleins bryggeri ab

Landets mest framgångsrika bryggeri i internationella kvalitetsbedömningar!

Strävan att brygga rena, naturliga ölsorter på ett traditionellt sätt har betalat sig för Krönleins. Som enda bryggeri i världen har Krönleins vunnit Guld i både tyska DLG-prämierung och i öl-VM i England.


Holba - Bästa ljusa lager på Gothenburg Beer Festival!
Vårt tjeckiska öl Holba utsågs till bästa ljusa lager vid Gothenburg Beer Festival veckan efter midsommar. Holba har en balanserad beska från Žatec-humle med maltig arom och med en djupt gyllengul färg.


Krönleins historia
Historien om Krönleins Bryggeri i Halmstad går ända tillbaka till 1836 - närmare bestämt den 15:e februari då grundaren Anders Julius Appeltofft köper ett korsvirkeshus vid Stora Torg i Halmstad. Appeltofft har vid sidan om sin handelsverksamhet planer på att starta ett bryggeri och han har hittat rätt fastighet för ändamålet.


Krönleins idag
Krönleins har, som nämnts tidigare, en mycket lång och stark bryggartradition bakom sig - närmare bestämt sex generationer av bryggare. Det ger Krönleins Bryggeri AB en närmast unik ställning i bryggarsverige idag. Som ett exempel på den framåtanda som finns inom bryggeriet idag kan nämnas att Krönleins Bryggeri blev första svenska bryggeriet på Internet med start för hemsidan nov 1995.

035-176000

www.kroenleins.se

Kontakta företaget