Bergstrands kafferosteri ab

Med över hundra års erfarenhet och kunskap om kaffe i familjen, utvecklar Bergstrands nya, särskiljande kaffe- och teprodukter som skapar god lönsamhet och mervärden för oss och våra kunder. Redan 1891 började vi med kaffe. Det var så väldigt länge sedan att det inte ens fanns några rosterier på den tiden. Som du kanske känner till rostade nämligen folk då sitt kaffe själva, i en panna på vedspisen. Vi importerade och levererade råkaffet vägledda av vår farmors far Emil Bergstrands känsliga näsa och smaklökar.

Bergstrands första rost köpte vår farfar Pontus in 1934 och han blev därmed den förste professionelle kafferostaren i familjen. Hans yrkesstolthet, hans kunskaper och livsverk ärvdes sedan av vår far Per som började rosta specialblandningar för kafé och restaurang – inte minst sina egna mer mörkrostade favoriter.

Precis som våra föregångare vill vi ligga först i utvecklingen. Vill du ha ett gott exempel på det så prova en ristretto av vår senaste och mest avancerade espressoblandning Campionato som tävlat i espresso-VM. Du kommer att förstå vad vi menar.

031 51 11 78

www.bergstrands.se

Kontakta företaget